Öne Çıkan Yayın

Nazım Hikmet / CEVAP

  CEVAP  O duvar o duvarınız,                 vız gelir bize vız! Bizim kuvvetimizdeki hız, ne bir din adamının dumanlı vaadinden, ne de bir...

23 Temmuz 2017 Pazar

CHARLES LUCIEN LÉANDRE / Fransız Ressam

FotoğrafFransız karikatürist ve ressam Charles Lucien Léandre (1862-1934), Champsecret (Orne) 'de dünyaya geldi ve Émile Bin ve Alexandre Cabanel bünyesinde resim okudu.


Erken dönem
Charles Lucien Léandre 22 Temmuz 1864'de Champsecret'te dünyaya geldi. Babası, 1868'de ölümüne kadar yaşadıkları kasabanın belediye başkanıydı. 16 yaşında Léandre, Léandre'e talimat verecek olan Émile Bin ressamıyla tanıştı. Léandre, yirmi yaşlarında sanatsal yetenekleri için çok sayıda ödül aldı.

İş ve kariyer
1887'den itibaren Salon'un katılımcıları arasında birçok portre ve tür resmi gösterdi ancak popüler ünlemesi komik çizimlerinden ve karikatürlerinden kaynaklanıyor. Le Rire'de yayınlanan "Gotha des souverains" dizisi ve L'Assiette au Beurre'de görülen Leandre'nin diğer çalışmaları, onu modern karikatüristlerin ön saflarında yer aldı.

Le Rire , Le Figaro ve diğer komik dergilere yaptığı katkıların yanı sıra, Nocturnes , Le Musee des souverains ve Paris el la provénce adlı bir dizi albüm yayımladı . 1904'te Société des Peintres Humoristes'i yarattı.
Fotoğraf

Léandre, litografide takdire değer çalışmalar yaptı ve "Yvette Guilbert" gibi birçok unutulmaz poster tasarladı. "Les nouveaux maries", "Joseph Prudhomme", "Les Lutteurs" ve "La Femme au chien".

1934'de Montmartre'deki Caulaincourt caddesindeki stüdyosunda öldü.

Fotoğraf

Başarılar
1889'da Exposition Universelle'de büyük boy bir resim için bronz madalya kazandı: la Mère ou «Dormio cor meum vigilat» ("Jeodez mais mon coeur veille"). 1900'da, bir sonraki Exposition Universelle'de, seçilen bir temada iki kompozisyon elde etmek için seçilen beş litografik sanatçı arasında yer aldı; Bu yarışmada altın madalya aldı.

FotoğrafO bir Legion of Honor şövalye yarattı. 1921'de, bir sanatçının Paris'te elde edebileceği en önemli onur ödüllerinden biri olan gravür bölümünde Societe des artistes français'in Onur Madalyası'nı aldı. 1925 yılında Charles Léandre, Legion of Honor'un bir Subayı olarak terfi etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder